Bine de știut !

Stefan Teletin organizează alături de părinții elevilor de la clasele primare o excursie în zona Neamț. Scopul acestei excursii este de a oferi copiilor oportunitatea de a descoperi frumusețea și bogăția culturală a acestei regiuni. În cadrul excursiei, elevii vor avea ocazia să viziteze obiective turistice importante, precum Cetatea Neamțului sau Mănăstirea Sihăstria . De asemenea, vor putea explora peisajele pitorești ale zonei, fiind înconjurați de munți și păduri întinse. Este o oportunitate excelentă pentru copii de a se conecta cu natura și de a învăța istoria și tradițiile locului. Această excursie va contribui la dezvoltarea lor personală și culturală, consolidând legăturile dintre școală, părinți și comunitate.

gray concrete wall inside building
gray concrete wall inside building

Obiective vizate ...

Zona Neamț și Bicaz oferă o mulțime de obiective turistice de vizitat. Unul dintre cele mai populare locuri este Mănăstirea Neamț, o bijuterie a artei medievale românești, cu o arhitectură impresionantă și o istorie bogată. Tot în zonă se află și Lacul Bicaz, un loc spectaculos cu peisaje deosebite, unde puteți face plimbări cu barca sau puteți admira stâncile impunătoare ale Cheilor Bicazului. Pentru pasionații de natură, Parcul Național Ceahlău este o destinație perfectă, cu o varietate de trasee montane și peisaje pitorești. În apropiere se găsește și Cetatea Neamț, un monument istoric impresionant cu o panoramă uimitoare asupra împrejurimilor. Dacă sunteți în căutarea unei experiențe culturale, puteți vizita și Muzeul de Artă Populară din Piatra Neamț, unde veți descoperi obiecte tradiționale autentice și exponate interesante.

Județul Neamț este o destinație perfectă pentru o vacanță în familie, având numeroase obiective turistice potrivite pentru copii. Unul dintre cele mai impresionante locuri de vizitat este Cetatea Neamțului, o fortificație medievală ce oferă o incursiune în istorie. De asemenea, muzeul alăturat prezintă expoziții interactive și educaționale care îi vor captiva pe cei mici. O altă atracție populară este Parcul de Aventură Durău, unde copiii se pot bucura de activități în aer liber, precum tiroliana și cățărarea pe trasee montane adaptate vârstei lor. Pentru cei pasionați de natură, Parcul Național Ceahlău oferă peisaje spectaculoase și trasee ușoare pentru drumeții în familie. În concluzie, județul Neamț este o destinație ideală pentru a petrece timp de calitate alături de cei mici, oferindu-le ocazia de a descoperi istoria, aventura și frumusețea naturii.

Traseul...

Traseul de la școala din Ursita Mironeasa până în Neamț este unul pitoresc și plin de frumuseți naturale. Pornind din micul sat Ursita din județul Iași, drumul străbate câmpuri verzi și coline împădurite, oferind o panoramă încântătoare asupra peisajului rural. Pe măsură ce ne apropiem de Neamț, drumul începe să urce și să străbată pădurile dese și mărețe ale munților. Priveliștea este spectaculoasă, cu vârfurile acoperite de zăpadă și râuri cristaline ce se strecoară printre stânci. Odată ajunși în Neamț, ne întâmpină un oraș plin de istorie și cultură, cu clădiri vechi și monumente impresionante. Traseul de la școala Ursita Mironeasa până în Neamț este o călătorie care îmbină frumusețea naturii cu bogăția culturală a zonei.

Echipa noastră

Echipa excursiei a fost formată din Teletin Ștefan, Teletin Ancuța, Șuhan Antonica , Alexa Pavel și preotul Apetrei Emanuel. Aceștia au fost într-o aventură palpitantă cu o destinație încântătoare. Cu o combinație de explorare și spiritualitate, această echipă a oferit o experiență memorabilă.

Teletin Ștefan este cunoscut pentru abilitățile sale de aventurier și a să ghidat grupul prin natura sălbatică și peisajele uimitoare.

Teletin Ancuța a adus o energie contagioasă și o pasiune pentru cultură și artă, ceea ce a transformat excursia într-o experiență unică.

Șuhan Antonica și-a adus entuziasmul și cunoștințele despre natură și gastronomie, astfel încât fiecare moment a fost o oportunitate de a descoperi totul despre destinație.

Preotul Apetrei Emanuel a oferit un suport spiritual și ocazia de a conecta cu divinul în timpul călătoriei. Cu această echipă eclectică, excursia noastră a fost una extraordinară.

Am fost în data de :

25/ 26 aprilie 2024